Algemeen nummer

09 216 33 11

Algemene info:

Dag van de Zorg op 19 maart: bezoek onze nieuwbouw!

Het P.C. Dr. Guislain zet z’n deuren open tijdens de Dag van de Zorg op zondag 19 maart! Heb je altijd al eens willen binnen kijken in een psychiatrisch ziekenhuis? Ben je benieuwd naar hoe het er echt aan toe gaat? En wil je te weten komen wat het precies inhoudt om psychiatrische zorg te bieden? Kom dan zeker langs tijdens onze opendeurdag!

Aan de hand van getuigenissen, kunstwerken, ateliers, beeldmateriaal, … willen we een beeld schetsen van hoe een zorgtraject er in het P.C. Dr. Guislain uitziet en hoe een dag voor een zorgvrager verloopt. Als bezoeker kan je zo kennismaken met verschillende aspecten van onze werking, denk bijvoorbeeld aan herstelgerichte zorg, patiëntenparticipatie, omgaan met vrijheidsbeperkende maatregelen, maar ook verschillende vormen van creatieve therapie, therapie met honden, …

Het parcours brengt je onder meer langs therapiecentrum de Loft en je krijgt als bezoeker ook de kans om onze nieuwbouw te bezoeken. Daar zullen we zorg bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problemen. Het gebouw heeft een oppervlakte 4.000 m² en is bijna energieneutraal. Voor kinderen is er een aangepast parcours met opdrachtjes.

Praktisch

Zondag 19 maart, van 10.00 tot 17.00 uur

Campus Dr. Guislain, Fr. Ferrerlaan 88A, Gent

Hier lees je hoe je Campus Dr. Guislain kan bereiken. Hou er rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen voor auto’s op de site zelf eerder beperkt is.

Dit plannetje toont het parcours dat je tijdens de Dag van de Zorg vrij kan bezoeken. Het duidt ook aan waar leuke activiteiten zijn voor kinderen.