Algemeen nummer

09 216 33 11

Algemene info:

Niko Gobbin nieuwe algemeen directeur van P.C. Dr. Guislain

Het Psychiatrisch Centrum Dr. Guislain heeft een nieuwe algemeen directeur: Niko Gobbin. Hij nam z’n nieuwe functie op op 12 september en keert daarmee terug naar de zorgsector in Gent. Van 2016 tot 2019 was hij immers algemeen directeur van het AZ Sint-Lucas. De voorbije jaren gaf Niko Gobbin het beleid mee vorm vanop het kabinet van de Vlaamse minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het coronabeleid en de opvolging van de ziekenhuissector. Eerder was hij ook al aan de slag op het kabinet van toenmalig eerste minister Yves Leterme en was hij ook lange tijd directeur van de Studiedienst van CD&V. Niko heeft dus heel wat ervaring met zowel het management in de sector van de gezondheidszorg als met de politieke besluitvorming in dat domein.

Niko Gobbin: “In mijn eerste weken als algemeen directeur heb ik alvast ervaren dat het P.C. Dr. Guislain een heel hartelijke organisatie is. Ik heb hier een erg warme ontvangst gekregen en ben ervan overtuigd dat we met het hele team een verschil kunnen maken in het leven van zeer kwetsbare mensen. We mogen fier zijn op de rijke historiek van het P.C. Dr. Guislain, maar zeker ook op de toekomst die we in de komende jaren samen vorm zullen geven. En daarbij zal het P.C. een leidende rol blijven opnemen in de ontwikkeling van de geestelijke gezondheidszorg. Ik ben blij en vereerd dat ik daar, vanuit mijn eigen ervaring, nu zelf aan kan bijdragen.”

Niko Gobbin volgt Rik Ouvry op, die eerder dit jaar met pensioen ging. Rik legde de voorbije drie jaar mee de fundamenten waarop het P.C. Dr. Guislain nu kan voortbouwen. We zijn hem dan ook erg dankbaar voor z’n engagement en betrokkenheid.