Algemeen nummer

09 216 33 11

Het P.C. Dr. Guislain gaat bouwen!

Het P.C. Dr. Guislain gaat bouwen!

Sinds 15 februari 2021 zijn op de site van het P.C. Dr. Guislain aan de Francisco Ferrerlaan bouwwerken aan de gang. Het gaat om een nieuwbouw voor twee afdelingen van ons ziekenhuis: Fioretti en De Steiger. 

Over het gebouw …

Fioretti en De Steiger bevinden zich nu nog op twee andere campussen van het P.C. Dr. Guislain. Maar omdat ze allebei zorg bieden aan mensen met een verstandelijke beperking en een bijkomende psychiatrische problematiek, is het logischer en efficiënter om ze op eenzelfde plek te huisvesten.

Het nieuwe gebouw komt aan de noordkant van campus Dr. Guislain, en zal plaats hebben voor 60 patiënten. Het gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 m² en telt drie bouwlagen (kelder, benedenverdieping, eerste verdieping). Het zal ook bijna energieneutraal zijn. Het groene karakter van de omgeving blijft zoveel mogelijk behouden, met een tuin/park voor de patiënten waar ruimte is voor spel. Voor elke boom die omwille van de nieuwbouw gekapt wordt, zal het P.C. Dr. Guislain een nieuwe aanplanten.

Tijdens de werken

De bouwwerken zullen een tweetal jaar duren. Het werfverkeer zal verlopen via de toegangspoort in de Lorkenstraat (groot verkeer) en de poort in de Hortensiastraat (klein verkeer). We proberen de overlast voor de buurt natuurlijk tot een minimum te beperken.

Meer info en contactpersoon

Wie vragen heeft over het project, vindt misschien al een antwoord in dit document dat een overzicht biedt van de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag of wil je nog wat meer informatie, dan kan je terecht bij Davy Ysebaert, stafmedewerker facilitaire dienst, via davy.ysebaert@guislain.broedersvanliefde.be of op het nummer 09 216 33 11.

Extra info

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op de werf? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

* indicates required

Gelieve alle manieren te selecteren waarop u van P.C. Dr. Guislain wenst te horen:

U kunt zich op elk moment uitschrijven door op de link in de voettekst van onze e-mails te klikken. Voor informatie over ons privacybeleid kunt u terecht op onze website.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.