Algemeen nummer

09 216 33 11

Algemene info:

Tweede Stropkesloop op 16 mei!

De Stropkesloop is terug! Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, met 206 lopers aan de start, volgt een tweede Stropkesloop op zaterdag 16 mei. Het loopevenement is een initiatief van de zorgvragers en zorgverleners van Opname 3. Dat is een afdeling van het P.C. Dr. Guislain in Gent voor mensen met een alcohol- en/of medicatieafhankelijkheid. Met de Stropkesloop willen de initiatiefnemers mensen met een psychische kwetsbaarheid aanzetten om meer te bewegen.

Het idee voor de loopwedstrijd kwam er nadat enkele zorgvragers en –verleners begonnen waren met ‘Start to Run’, om zo 5 km te leren lopen. Door andere psychiatrische voorzieningen aan te schrijven en te overtuigen een gelijkaardig traject op te starten, hopen de initiatiefnemers nog meer mensen met een psychische kwetsbaarheid aan het sporten te krijgen. Bovendien willen ze de beeldvorming rond psychiatrie en zorgvragers bijsturen. De patiënten die bij de organisatie van de Stropkesloop betrokken zijn, kunnen uit het project dan weer veel zelfvertrouwen putten. Ze nemen namelijk heel wat taken op zich: ze wonen vergaderingen bij, ontwerpen de affiche, gaan flyeren, bedelen infobrieven bij buurtbewoners, … Ook de dag zelf steken ze de handen uit de mouwen. En een aantal van hen zal als loper aan de start van de Stropkesloop verschijnen. Iedereen is in elk geval welkom om mee te lopen – of te supporteren – op 16 mei! Je steunt er meteen ook een goed doel mee, want een deel van de opbrengst gaat naar Sogeha, een vrijwilligersvereniging die vakantiekampen organiseert voor kansarme kinderen.

Praktisch

Je kan opnieuw kiezen uit drie afstanden: 7, 14 of 21 km. De loopwedstrijd begint om 10.30 uur. Het parcours blijft hetzelfde: de start is aan de Stropkaai, ter hoogte van de gebouwen van het P.C. Dr. Guislain, de finish in de Sint-Juliaanstraat.

Voorinschrijven kan tot 10 mei 2020. Dat doe je door het juiste bedrag – 3 euro voor 7 km, 5 euro voor 14 km, 7 euro voor 21 km – over te schrijven op rekeningnummer BE23 8920 1283 3691. Vermeld zeker je naam, e-mailadres en de afstand die je zal lopen. Ook de dag zelf kan je nog inschrijven. Dan betaal je respectievelijk 5, 7 of 10 euro.

Meer info

Je vindt meer info over de Stropkesloop op Facebook. Wie vragen heeft, kan mailen naar stropkesloop@guislain.broedersvanliefde.be.

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email