Algemeen nummer

09 216 33 11

Algemene info:

Congres – Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking

Vlaams-Nederlands congres 
Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking: 
intersectorale perspectieven

19 april 2018 – Melle (Gent)

Graag nodigen wij u uit op het Vlaams-Nederlands congres ‘Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking: intersectorale perspectieven’, dat doorgaat te Gent op 19 april 2018.

Dit congres is een initiatief van het P.C. Dr. Guislain, het W.I.V. en HoGent.

Samen met ere-genodigde Prof. Em. Dr. Anton Došen, maken we na 30 jaar een balans op van de visie van Prof. Došen en van de huidige situatie in Vlaanderen en Nederland. We zoemen in op mensen met een licht verstandelijke beperking en een bijkomende kwetsbaarheid op vlak van hun geestelijke gezondheid. In een snel veranderend zorglandschap, waarbij sectoren en hulpverleners zich herdefiniëren en vernieuwde accenten leggen, lopen deze personen nog steeds het risico om tussen de mazen van het net te vallen. Zorg en ondersteuning op maat, waarbij sectoren elkaar de hand reiken in een flexibel en intersectoraal verhaal, kan een stevig antwoord bieden.
Op dit congres wordt de persoon met een licht verstandelijke beperking en bijkomende noden op vlak van geestelijke gezondheid op een heldere en dynamische manier omschreven, waarbij stilgestaan wordt bij noden en behoeften, krachten en uitdagingen. Verder wordt stilgestaan bij een aantal ‘good practices’ vanuit een intersectoraal perspectief.

Tijdens dit congres wordt eveneens de allereerste Vlaams-Nederlandse Prijs prof. dr. Anton Došenuitgereikt.

Het volledige programma en de praktische informatie kan u op de website van het W.I.V. nalezen (www.wiv.be).

U kan de folder met het programma, alle praktische informatie en een toelichting rond de congresmedewerkers hier bekijken.

FolderVlaams Nederlands congres Geestelijke gezondheid voor personen met een licht verstandelijke beperking – intersectorale perspectieven

Het online inschrijvingsformulier op de website reeds beschikbaar. Aangezien het aantal deelnemers beperk is raden we aan tijdig in te schrijven via het online registratieformulier.

De deelnameprijs bedraagt € 104 en bevat alle congresmateriaal, syllabus en catering. Er is een reductie voorzien voor wie inschrijft voor 20.12.2017.

Voor alle praktische vragen en bijkomende info kan u met de organisatie contact opnemen via info@wiv.be.

We kijken alvast uit naar uw belangstelling en hopen u op 19 april 2018 te mogen verwelkomen.

Download artikel (PDF: 4KB)

 

 

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email