Algemeen nummer

09 216 33 11

Het P.C. Dr. Guislain gaat bouwen!

Het P.C. Dr. Guislain gaat bouwen!

Er komt een nieuw gebouw op de Guislainsite van het P.C. Dr. Guislain aan de Francisco Ferrerlaan. Twee afdelingen van ons ziekenhuis zullen er hun intrek nemen: Fioretti en De Steiger. De omgevingsvergunning is er en de aanbestedingsprocedure is bijna rond. Wanneer de bouwwerken precies van start gaan, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk is dat nog voor het einde van 2020.

Over het gebouw …

Fioretti en De Steiger bevinden zich nu nog op twee andere campussen van het P.C. Dr. Guislain. Maar omdat ze allebei zorg bieden aan mensen met een verstandelijke beperking en een bijkomende psychiatrische problematiek, is het logischer en efficiënter om ze op eenzelfde plek te huisvesten.

Het nieuwe gebouw komt aan de noordkant van campus Dr. Guislain, aan de kant van de Hortensiastraat, en zal plaats hebben voor 60 patiënten. Het gebouw heeft een oppervlakte van 4.000 m² en telt drie bouwlagen (kelder, benedenverdieping, eerste verdieping). Het zal ook bijna energieneutraal zijn. Het groene karakter van de omgeving blijft zoveel mogelijk behouden, met een tuin/park voor de patiënten waar ruimte is voor spel. Voor elke boom die omwille van de nieuwbouw gekapt wordt, zal het P.C. Dr. Guislain een nieuwe aanplanten.

Tijdens de werken

De bouwwerken gaan wellicht in december van dit jaar of in januari 2021 van start. Een precieze startdatum is er nog niet; die hangt onder meer af van de planning van de aannemer. De werken zullen een kleine twee jaar duren.

Het werfverkeer zal verlopen via de toegangspoort in de Lorkenstraat (groot verkeer) en de poort in de Hortensiastraat (klein verkeer). We proberen de overlast voor de buurt natuurlijk tot een minimum te beperken.

Meer info en contactpersoon

Wie vragen heeft over het project, vindt misschien al een antwoord in dit document dat een overzicht biedt van de meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag of wil je nog wat meer informatie, dan kan je terecht bij Hannes Decraene van de directie van het P.C. Dr. Guislain, via hannes.decraene@guislain.broedersvanliefde.be of op het nummer 09 216 33 11.

Extra info